Infobrev i mars 2024

Infobrev i februari 2024  Hangö bildkonstnärer

Hej alla och god fortsättning på det nya året!

Här en kort påminnelse om vår följande utställning ”Joy”.

Hämta dina konstverk till Hangö stadshusgalleri onsdag 21 februari mellan klockan 10 och 12. Betala helst i förväg 30€ under märket ”Joy” till bildkonstnärernas konto FI62 4055 8440 0824 43. Boka en tid i galleriet, vill du inte övervaka utställningen betalar du 50€. Föreningen anställer någon i stället för dig.

Kom till vernissagen på torsdag 22 februari klockan 17. Och du minna väl att din medlemsavgift för 2023 ska vara betald för att du ska kunna delta i vår utställningsverksamhet.

Utställningen tas ner tisdag 12.3.2024 klockan 16.00. Då överlåts också sålda verk. På hemsidorna under rubriken Utställningar finns detaljerade instruktioner om våra utställningar. 

På våra hemsidor hittar du också info om olika utställningar under rubriken Ajankohtaista/aktuellt, som du kan delta i, till exempel ” Spaunan kallioilla 2024″ i Gustafs, öppen att söka till 29.2.2024, en jurybedömd akvarellutställning i Akvart att sökas senast 2.3.2024 osv.

På föreningens årsmöte den 16.3. 2024 klockan 12 på Stranden väljs ny styrelse och budgeten för 2024 slås fast. Direkt efter mötet kan du låta Pirjo Nyman fota 2 av dina verk som du vill ha till vår matrikel. Kom med, vi bjuder på kaffe/te och smörgås.

Krisse Sulonen 

Ordförande 

Infobrev december 2023 Hangö bildkonstnärer rf

Hej alla!

Vår förening har för närvarande 92 medlemmar. Få se om vi uppnår 100 under nästa år då Hangö fyller 150år.

Vår följande utställning heter ”Joy”, glädje. Det är en helt normal utställning, inte jurybedömd. Varje medlem kan hämta 3 konstverk varav åtminstone ett är med i utställningen. Den som hänger utställningen bestämmer vad som kommer med. Du betalar 30 euro, hämtar dina konstverk till Stadshusgalleriet den 21 februari 2024 mellan klockan 10-12, du bokar samtidigt en övervakningstid. Om du inte övervakar betalar du 50 euro. Många av våra medlemmar som inte tidigare övervakat har blivit positivt överraskade då de insett att det är trevligt att träffa olika slags människor, få respons på sina konstverk och diskutera konst. På våra hemsidor kan du läsa mera om allt som rör utställningsverksamheten.

Vi valde att kalla vår vinterutställning ”Joy” för att vi nu lever i svåra tider både politiskt och ekonomiskt. Vi vill visa glädje för våra besökare men också ge glädje åt oss själva när vi skapar arbeten till den här utställningen.

Artoteket i biblioteket är nu mycket framme både på bibliotekets hemsidor och Facebook.  Det finns plats för några nya konstverk. På vår förenings hemsidor finns info om vad du bör tänka på innan du för dina arbeten till biblioteket. Den här tjänsten är helt gratis för våra medlemmar.

Bildkonstföreningens årsmöte hålls på Bar Stranden den 16.3.2024 klockan 14. Vi väljer ny styrelse,  dricker kaffe och har lite program. Alla med!

Vi har sommarutställning och den heter ”Hanko 150 Hangö”. Under den rubriken ryms det mesta.

Om du inte ännu gett din e-postadress till föreningen kan du skicka den till tuikkukarhu@yahoo.fi  Vi övergår allt mer till att använda nätet.

Jag vill på min och styrelsens vägnar önska en lugn väntan på julen,

Krisse Sulonen 

ordförande 

***

Hej alla medlemmar

På årsmötet den 4.3.2023 kom ett förslag om en jurybedömd utställning upp och majoriteten tyckte det var en god idé. 

Då det är första gången som vi ordnar en jurybedömd utställning vill vi inom oktober 2023 kolla vem som kan tänka sig att delta. På det här sättet får vi en helhetsbild av deltagarantal och antal konstverk.

Utställningen hålls den 22.2-12.3.2024 och utställningen heter Joy (glädje)

En utomstående person gör bedömningen och hänger utställningen.

Du kan hämta 3-4 konstverk till den jurybedömda utställningen.

Meningen är att åtminstone 50 konstverk väljs till utställningen.

Det kostar 30 euro att delta I vår jurybedömda utställning.

Vi hoppas på ett rikt deltagande så att vi får en fin helhet.

Svara på det här mejlet till sekreterare Oili Ylitalo oilisti@hotmail.com  före den 15 oktober 2023.

Hälsningar

Styrelsen för Hangö bildkonstnärer